Nieuws

FYSIOTHERAPEUTEN LUIDEN DE NOODKLOK
30-05-2018
Fysiotherapeuten luiden de noodklok! De regeldruk bij de fysiotherapeuten neemt dusdanige vormen aan dat 25% van de beroepsgroep serieus overweegt om te stoppen.
Fysiotherapie bij oedeem: de nieuwste inzichten!
29-05-2018
Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Doordat het vocht vast zit, kan het lichaamsdeel gaan opzwellen. Patiënten met oedeem ervaren vaak een zwaar gevoel of stijfheid en hebben steeds meer moeite met bewegen. Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat er oedeem ontstaat zoals slechte bloedvaten of een doorgemaakte trombose. Maar ook een ongeluk bv een verzwikte enkel of een periode langdurig in bed liggen of een operatie kunnen oedeem veroorzaken. Ook zien we oedeem ontstaan bij een beschadiging of verwijdering van lymfevaten of bij radiotherapie (bestraling). Binnen onze praktijk zijn er drie collega’s gespecialiseerd in oedeemklachten. Om de kennis van oedeem zo hoog mogelijk te houden gaan onze collega’s regelmatig op cursus. Onze collega Christiena is in april voor bijscholing naar Drachten in Friesland gegaan. Hier heeft
Fysiotherapie bij duizeligheid
29-05-2018
Duizeligheidsklachten zijn zeer vervelend en hebben zeer veel impact op het dagelijks leven. In sommige gevallen kan fysiotherapie hulp bieden bij duizeligheid. Om dit goed te kunnen is echter wel extra kennis en kunde vereist van de fysiotherapeut. In april is onze collega Christiena voor een cursus naar het ziekenhuis in Apeldoorn geweest. Het Gelreziekenhuis is een ziekenhuis dat zich heeft gespecialiseerd in duizeligheidsklachten. Tijdens deze cursus heeft Christiena de laatste kennis opgedaan over duizeligheid. De meest voorkomende draaiduizeligheid is BPPD.
5 fouten die hardlopers blijven maken
29-05-2018
Als het buiten lekker weer is, neemt het aantal hardlopers toe. We zien dat beginners of gevorderde lopers vaak vijf dezelfde fouten blijven maken.
SQUAT: TOPOEFENING VOOR IEDEREEN
22-05-2018
De Squat een populaire oefening voor iedereen van topsporter tot bankzitter. Ook een oefening die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, maar je moet wel even goed op de uitvoering letten. We bespreken de uitvoering en de voordelen.