Yoga

ONZE DOCENT MYRTHE

Hoi! Mijn naam is Myrte van Zutphen. Ik ben sinds 2017 werkzaam als yogadocent voor verschillende doelgroepen op verschillende locaties. Vanaf januari 2024 kwamen daar tot mijn grote vreugde twee lessen in Crooswijk bij!

OVER YOGA

Yoga is een oeroude bewegingsvorm die deel uitmaakt van een compleet gezondheidssysteem, genaamd Ayurveda. Yoga is ontstaan vanuit het streven naar balans en zelfkennis en bestaat oorspronkelijk uit verschillende onderdelen. Hier in het westen kennen we vooral Asana (lichamelijke oefeningen), Pranayama (ademoefeningen), mantra (herhaling van woorden) en meditatie (stilte).

HATHA YOGA

De vorm van yoga die ik geef is een vorm van Hatha yoga, in de traditie van Saswitha. In mijn lessen beweeg je meestal in drie keer naar de houding toe, waarna je met behulp van je adem de houding gaat verdiepen. De concentratie op je adem geeft kracht (zowel fysiek als mentaal), diepe ontspanning en een meditatieve stilte.

Door het “navoelen” van de oefeningen ervaar je de verschillen tussen spanning en ontspanning, links en rechts, voor en na, etc. Zo ontwikkel je je lichaamsbewustzijn en zul je in je dagelijks leven de signalen van je lichaam eerder opvangen en respecteren. Je gaat minder snel over je eigen grenzen heen waardoor de kans op oververmoeidheid, blessures, ziekte en burn-out vermindert.

Kortom, yoga brengt je:

  • ontspanning
  • kracht
  • flexibiliteit
  • bewustzijn
  • balans

PRAKTISCH

Lestijden

woensdag 09:00u-10:00u donderdag 18:30u-19:30u

Locatie

Couwaelstraat 35

Kosten

10 lessen €95,-

Mijn lessen zijn laagdrempelig en de oefeningen zijn, samen met mij, aan te passen aan jouw mogelijkheden.

Wil je het eens proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via myrte@samtosha-yoga.nl               

Tot ziens op de mat!

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

"Voor de eerste keer door m’n rug gegaan en ging vrij sceptisch de afspraak in. Ik kwam strompelend binnen en ging met 60% verbetering naar buiten. De fysio stelde een paar vragen en had vrij snel in de gaten wat het moest zijn. Kortom: fantastisch goed geholpen."

Iris Roelse