Medische fitness

Nederlanders bewegen te weinig. Dertig procent van de Nederlandse bevolking is inactief en dat vormt het grootste gezondheidsprobleem in ons land.

Medische fitness is opgezet om dit probleem te voorkomen.

De bewegingsprogramma’s

De bewegingsprogramma’s zijn bedoeld voor alle mensen die graag onder deskundige begeleiding willen sporten met een minimaal risico op blessures. De lessen zijn ook bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen zoals parkinson, multiple sclerose, reuma, rug-/ nekklachten, hart- en vaatpatiënten en overgewicht. Medische fitness kan ook een ideale aanvulling zijn op de revalidatie na een operatie of blessure.

Op maat gemaakt

Te allen tijde zal de oefenstof op maat gemaakt worden voor de deelnemer. Niet alleen het bewegen, maar zeker ook een plezierige sfeer tijdens de lessen staat bij ons centraal. Als u veilig en verantwoord wilt sporten of om gezondheidsredenen niet met reguliere sportactiviteiten kunt meedoen, is medische fitness iets voor u!

rubroek
rubroek

Groepen van 6 tot 10 personen

De groepen bestaan uit 6 tot 10 personen. Hierdoor is er veel persoonlijke begeleiding mogelijk. Medische fitness wordt wekelijks gegeven.

Vooraf zal er een intake plaatsvinden waarin het aanvangsniveau getest wordt. In welke groep u ingedeeld wordt is afhankelijk van uw niveau van functioneren en natuurlijk van uw beschikbaarheid.

De groepslessen duren één uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Prijzen

Informatie over de prijzen kunt u vinden op de tarievenlijst.

 

Gezondheidscheck

Voordat u aan het programma begint, wordt middels een vragenlijst in kaart gebracht hoe uw gezondheid is. Indien gewenst kunt u met behulp van een intake inzicht krijgen in uw fysieke gesteldheid.

Aan de hand van een gesprek met de fysiotherapeut wordt besproken wat de doelstellingen zijn (bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, kracht rug/buikspieren, balans of stabiliteit).

Vervolgens wordt er voor u een individueel trainingsprogramma opgesteld. Dit programma is maatwerk. Gedurende de trainingsperiode wordt in overleg het programma verder aangepast.

Tijden & Beschikbaarheid

Voor tijden en beschikbaarheid kunt u bellen met de praktijk.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

"Voor de eerste keer door m’n rug gegaan en ging vrij sceptisch de afspraak in. Ik kwam strompelend binnen en ging met 60% verbetering naar buiten. De fysio stelde een paar vragen en had vrij snel in de gaten wat het moest zijn. Kortom: fantastisch goed geholpen."

Iris Roelse

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Rubroek?

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Rubroek?

De Rubroek-therapeuten hebben diverse specialisaties gevolgd en werken volgens de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Individuele aandacht en werkplezier staan bij ons hoog in het vaandel. Dit alles zal bijdragen aan een optimaal herstel van uw klachten.

Verder bieden wij de allernieuwste onderzoeks- en behandelvormen! Het volgende kenmerkt ons nog meer.

  • Uitsluitend zeer hoog opgeleide therapeuten
  • Veel specialismen onder dak
  • Deskundige en ervaren specialisten
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Geen verwijzing nodig van de huisarts
  • Huiselijke sfeer
  • Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoek