Longfysiotherapie

Longfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is bedoeld voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen zoals: COPD (chronische bronchitis, emfyseem), cystic fibrosis en astma.

Het doel van longfysiotherapie

Het doel van de behandeling is de mate van benauwdheid, uithoudingsvermogen, kwaliteit van leven en levensduur positief te beïnvloeden. Na verwijzing van de huisarts/longarts zal er in eerste instantie een uitgebreid onderzoek plaatsvinden. Met het lichamelijke onderzoek, inspanningsonderzoek en de hulpvraag zal het behandelplan opgesteld worden.

COPD-fysiotherapie-Rubroek
Longfysiotherapie-Fysiotherapie-Rubroek-2

De therapie

  • In de individuele behandelingen zullen indien nodig sputum(slijm)evacuatie, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan de orde komen.
  • Bij voorkeur in groepsverband zal het uithoudingsvermogen en spierkracht/spieruithoudingsvermogen getraind worden.

Evaluatie

Gedurende het behandelproces zal regelmatig geëvalueerd worden. Indien nodig zal contact opgenomen worden met uw huisarts en/of longarts. In veel gevallen wordt de behandeling volledig vergoed door uw ziektekostenverzekering. Mocht u na het lezen van deze informatie meer willen weten over de luchtwegen en longaandoeningen bekijk dan deze link: http://www.longfonds.nl/

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

"Voor de eerste keer door m’n rug gegaan en ging vrij sceptisch de afspraak in. Ik kwam strompelend binnen en ging met 60% verbetering naar buiten. De fysio stelde een paar vragen en had vrij snel in de gaten wat het moest zijn. Kortom: fantastisch goed geholpen."

Iris Roelse

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Rubroek?

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Rubroek?

De Rubroek-therapeuten hebben diverse specialisaties gevolgd en werken volgens de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Individuele aandacht en werkplezier staan bij ons hoog in het vaandel. Dit alles zal bijdragen aan een optimaal herstel van uw klachten.

Verder bieden wij de allernieuwste onderzoeks- en behandelvormen! Het volgende kenmerkt ons nog meer.

  • Uitsluitend zeer hoog opgeleide therapeuten
  • Veel specialismen onder dak
  • Deskundige en ervaren specialisten
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Geen verwijzing nodig van de huisarts
  • Huiselijke sfeer
  • Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoek