Wij willen u helpen wanneer u last heeft van SAPS klachten
Wij willen u helpen wanneer u last heeft van SAPS klachten
Schouder specialist
Schouder specialist
Een voorbeeld hiervan zijn sommige (pijn)klachten van de schouder. De diagnose SAPS wordt gesteld wanneer u pijnklachten heeft in de schouder die te maken hebben met de pezen van de schouderspieren.
SAPS komt veel voor en is zelfs één van de meest voorkomende schouderklachten. Wij leggen u graag uit hoe wij u bij deze aandoening kunnen en willen helpen.
Allereerst, wat is SAPS precies?
SAPS staat voor het SubAcromiaal PijnSyndroom. Het is een verzameling van pijnklachten van de schouder. De overeenkomst binnen SAPS is dat de klachten ontstaan door irritatie van de pezen in de schouder. Als gevolg hiervan kunnen andere structuren, zoals de slijmbeurzen, ook ontstoken raken.
Vroeger werd gedacht dat SAPS ontstond doordat de pezen ingeklemd zaten. Tegenwoordig wordt hier genuanceerder over gedacht, want ook andere oorzaken kunnen aan SAPS ten grondslag liggen.
Denk hierbij aan veroudering van het peesweefsel of overbelasting. Wat de oorzaak ook is, bij SAPS heeft u een probleem met de pezen in uw schouder, vaak in de vorm van een ontsteking (tendinose).
Een complicerende factor is dat dit niet altijd goed “gezien” kan worden. Het is lastig om in de schouder te kijken, zelfs met technieken zoals een echo.
Daarom is bij het vaststellen van SAPS het lichamelijk onderzoek heel erg belangrijk. Het klachtenbeeld geeft namelijk al heel veel inzicht in de mogelijke aanwezigheid van SAPS.
Het beloop van SAPS en onderzoek van de klachten
De reden hiervoor is dat bij deze beweging de ruimte in de schouder afneemt, hierdoor kunnen de geïrriteerde structuren in de knel komen te zitten en extra pijnlijk zijn.
Naarmate de aandoening verergert, kunt u ook pijn hebben wanneer u de arm niet beweegt. Wij horen ook regelmatig dat mensen last van hun schouder hebben bij het slapen. Wanneer ze op de arm gaan liggen, kan deze pijn doen. Soms zelfs zo erg dat ze er wakker van worden.
Bij het onderzoek doen wij diverse test met actieve (u beweegt zelf) en passieve (wij laten u bewegen) bewegingen om de klachten goed in kaart te brengen.
Op basis van deze bevindingen kunnen wij een maatwerk behandelplan voor u opstellen. Dit bespreken we vervolgens graag met u.
Plan een vrijblijvend intakegesprek
Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.
“We helpen u bij het verbeteren van de mobiliteit van de schouder. Want door de schouder op een goede manier te bewegen, zet u de minste druk op de ontstoken structuren.”
– Fysiotherapie Rubroek
Onze behandeling met fysiotherapie bij SAPS-klachten
We hanteren bij de behandeling van SAPS niet alleen technieken uit de fysiotherapie. We maken ook gebruik van oefentherapie en soms manuele therapie.
We helpen u bij het verbeteren van de mobiliteit van de schouder. Want door de schouder op een goede manier te bewegen, zet u de minste druk op de ontstoken structuren. Dit kunt u doen wanneer de schouder voldoende flexibel is en bewegingen op een optimale manier uitvoert.
Door versterkende oefeningen voor de spieren van de schouder, de rotator cuff, wordt de schouder minder belast. Dit helpt bij het verminderen van druk op de gekwetste structuren.
Met gecontroleerde oefeningen, kunnen we vaak veel bereiken.
Kom naar Rubroek Fysiotherapie bij schouderklachten
We zijn als praktijk dan ook bij diverse netwerken en organisaties aangesloten, waardoor we kennis kunnen vergaren en delen.
Wij helpen u graag bij uw schouderklachten. Hiervoor kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!
Plan een vrijblijvend intakegesprek
Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.
Werkwijze
De werkwijze
Stap 1
Intake
Tijdens de intake met een fysiotherapeut wordt het klachtenbeeld in kaart gebracht
Stap 2
Behandelen
Met een behandelplan gaan
we uw klachten verminderen
Stap 3
Nazorg
Ook na de behandeling
denken wij aan uw gezondheid