1. Blog
 2.  » Fysiotherapie bij een zeurende pijn in de schouder

Fysiotherapie bij een zeurende pijn in de schouder

datum
maart 2024
leestijd
6 minuten
 1. Blog
 2.  » Fysiotherapie bij een zeurende pijn in de schouder

Fysiotherapie bij een zeurende pijn in de schouder

datum
maart 2024
leestijd
6 minuten
Aanhoudende schouderpijn
Wouter Mannaerts
Shai Bhikhari
Schouder specialist

Shai Bhikhari
Schouder specialist

Schouderklachten behoren tot de meest voorkomende klachten van ons bewegingsapparaat. Naast dat deze veel voorkomend zijn hebben deze ook nog eens een grote impact op de dagelijkse activiteiten. Variërend van aankleden, autorijden, computerwerk tot koken; we gebruiken onze schouder bijna altijd.

Een zeurende pijn in de schouder is dan ook bijzonder hinderlijk. Daarnaast kan een dergelijke pijn wijzen op een chronisch letsel. Een plotselinge stekende pijn is daarentegen eerder een indicatie van een acute blessure.

Wanneer u dus last heeft van een zeurende pijn in uw schouder, dan is het niet verstandig om deze te negeren.

De mogelijke oorzaak van zeurende schouderpijn

Het vinden van de oorzaak van aanhoudende schouderpijn vereist een grondige benadering. Er is namelijk niet één standaardoorzaak voor deze klacht. Mogelijke oorzaken kunnen variëren van overbelasting van de schouderspieren door herhaalde bewegingen tot intensief sporten of langdurig werken boven het hoofd.

Ook kunnen specifieke aandoeningen zoals een frozen shoulder, peesletsel, artrose of een ontstoken slijmbeurs de klachten veroorzaken. Omdat aanhoudende schouderpijn geen specifiek symptoom is dat direct wijst op een bepaalde aandoening, is het noodzakelijk om onderliggende factoren uit te sluiten om de meest waarschijnlijke oorzaak vast te stellen.

Schouderpijn

Ons onderzoek bij schouderklachten

Onze aanpak begint met een uitgebreid intakegesprek en lichamelijk onderzoek om mogelijke oorzaken uit te sluiten en de meest waarschijnlijke bron van pijn te identificeren.

Dit bestaat uit het beoordelen van acute gebeurtenissen, zoals een val of verkeerde beweging. Ook onderzoeken we mogelijke ontstekingen of irritaties aan pezen en slijmbeurzen.

Bij het lichamelijk onderzoek evalueren we ook de mobiliteit van de schouder. Dit onderzoeken we grondig omdat afwijkende bewegingspatronen vaak bijdragen aan de klachten.

Op basis van deze bevindingen stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op dat gericht is op het verbeteren van de mobiliteit van de schouder en het versterken van de omliggende spieren om overbelasting te verminderen en herstel te bevorderen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  Goede praktijk

  Goede praktijk, goede organisatie. Fysiotherapeuten met veel kennis en kunde en die deze kennis ook met elkaar delen.

  Professioneel

  "Recent een behandeling gehad zeer professioneel en keurig behandeld."

  Vriendelijk

  "Vriendelijke En Vooral Professionele therapeut."

  “Het vinden van de oorzaak van aanhoudende schouderpijn vereist een grondige benadering. Er is namelijk niet één standaardoorzaak voor deze klacht. Mogelijke oorzaken kunnen variëren van overbelasting van de schouderspieren door herhaalde bewegingen tot intensief sporten of langdurig werken boven het hoofd. “

  – Fysiotherapie Rubroek

  Onze therapie bij zeurende pijnklachten in de schouder

  Onze benadering bij de behandeling van aanhoudende schouderpijn is gebaseerd op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van de klacht.

  Dit houdt vaak in dat we ons richten op het herstellen van de mobiliteit van de schouder, aangezien bijna alle schouderklachten verband houden met afwijkende bewegingspatronen en beperkte mobiliteit van het schoudergewricht.

  Door middel van specifieke oefeningen en therapieën helpen we u om de schouder op een gezonde en evenwichtige manier te laten bewegen. Hiermee voorkomen we overbelasting van de structuren.

  Daarnaast vormt het versterken van de schouderspieren een essentieel onderdeel van onze therapie. Dit draagt bij aan het verminderen van de belasting op andere structuren.

  Als u last heeft van een zeurende pijn in uw schouder, dan nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om u te helpen uw schouderklachten aan te pakken en uw mobiliteit en comfort te herstellen.

  Kom naar Fysiotherapie Rubroek bij een zeurende pijn in uw schouder

  In onze praktijk in Rotterdam hebben we verschillende fysiotherapeuten met specifieke specialisaties. Shai en Wouter zijn onze deskundigen als het gaat om schouderklachten. Ze hebben zich extra toegelegd op dit gebied en mogen zichzelf echte experts noemen.

  Wanneer u bij ons komt met schouderklachten, hebben wij dus alle expertise in huis om u te helpen. Ook wanneer het nog niet duidelijk is waar de klachten vandaan komen.

  We staan klaar om met u te woord te staan en u uit te leggen wat u kunt verwachten. U hoeft alleen een berichtje te sturen of ons te bellen, dan helpen wij u graag verder.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   Goede praktijk

   Goede praktijk, goede organisatie. Fysiotherapeuten met veel kennis en kunde en die deze kennis ook met elkaar delen.

   Professioneel

   "Recent een behandeling gehad zeer professioneel en keurig behandeld."

   Vriendelijk

   "Vriendelijke En Vooral Professionele therapeut."

   Werkwijze

   De werkwijze

   Stap 1

   Intake

   Tijdens de intake met een fysiotherapeut wordt het klachtenbeeld in kaart gebracht

   Stap 2

   Behandelen

   Met een behandelplan gaan
   we uw klachten verminderen

   Stap 3

   Nazorg

   Ook na de behandeling
   denken wij aan uw gezondheid

   Plan een vrijblijvend intakegesprek

   Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.    verbergen