1. Blog
 2.  » Sportfysiotherapie in de regio Rotterdam

Sportfysiotherapie in de regio Rotterdam

datum
december 2022
leestijd
8 minuten
 1. Blog
 2.  » Sportfysiotherapie in de regio Rotterdam

Fysiotherapie bij een
beknelde zenuw in de rug

datum
december 2022
leestijd
8 minuten
Sportfysiotherapie-Fysiotherapie-Rubroek
Jorg Gabriels
Wouter
Specialist in Sportfysiotherapie

Wouter
Specialist in Sportfysiotherapie
Fysiotherapie en sport zullen altijd met elkaar verbonden blijven. Niet voor niets worden veel sporters of sportteams begeleid door een fysiotherapeut. Deze zijn soms bij wedstrijden en trainingen aanwezig, om direct te kunnen helpen wanneer er zorg nodig is.

De fysiotherapeut is dan vaak ook de eerste stop voor een sporter met een blessure. Maar sportfysiotherapie is veel meer dan alleen het verzorgen van blessures en het begeleiden van herstel.

De sportfysiotherapeut speelt een actieve rol bij het behalen van sportieve doelen en het verantwoord sporten. Hoewel hulp bij blessures en revalidaties hier een belangrijk onderdeel van is, doet een sportfysiotherapeut veel meer. Wij vertellen u graag meer over hoe onze sportfysiotherapeuten u kunnen helpen met uw sportieve doelen.

Wat doet een sportfysiotherapeut precies

De sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapie houdt zich bezig met sport in de brede zin van woord. Een sportfysiotherapeut weet precies wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Hierdoor heeft de sportfysiotherapeut veel kennis van sport, sporters en van blessures. Hiervoor heeft de fysiotherapeut een extra opleiding gevolgd. 

Dit betekent dat een sportfysiotherapeut u kan begeleiden wanneer u bepaalde sportieve doelen wilt bereiken. Of dit nu gaat om een nog betere prestatie of om weer zelfstandig bepaalde sporten te kunnen beoefenen.
Een belangrijk onderdeel van de taken van een sportfysiotherapeut, is de preventie van blessures. Juist het voorkomen van blessures is een gebied waarop de sportfysiotherapeut u veel ondersteuning kan bieden. Door verantwoord te sporten op het juiste niveau, kunt u veel narigheid voorkomen.

Wanneer er toch sprake is van een blessure, dan is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon om u te begeleiden bij het herstel. Door de kennis van zowel anatomie als van sport, kan een sportfysiotherapeut u een persoonlijk revalidatieplan bieden. Hierdoor kunt u gericht revalideren.

Sportfysiotherapie-Fysiotherapie-Rubroek

Wie kan er terecht bij de sportfysiotherapeut

Deze kennis van een sportfysiotherapeut is niet alleen beschikbaar voor mensen die op hoog niveau sporten. Een sportfysiotherapeut is geschikt voor sporters op allerlei niveau. Of het nu gaat om het aanscherpen van een record, voor het eerst deelnemen aan een marathon, of het weer beginnen met sporten na een lange periode van inactiviteit of ziekte.

Iedereen die doelen heeft op sportief gebied, kan worden geholpen door een sportfysiotherapeut. Dit is dus onafhankelijk van het niveau of de doelstellingen. In de praktijk betekent dit dat de sportfysiotherapeut regelmatig sporters helpt die al een tijd tegen een bepaalde weerstand aanzitten waardoor hun prestaties niet verbeteren.

Maar een sportfysiotherapeut ziet ook veel ouderen, kinderen of andere kwetsbare doelgroepen voor wie sporten niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Deze mensen kunnen samen met een sportfysiotherapeut aan de slag om uit te zoeken wat er mogelijk is en hoe er toch kan worden gesport.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  Goede praktijk

  Goede praktijk, goede organisatie. Fysiotherapeuten met veel kennis en kunde en die deze kennis ook met elkaar delen.

  Professioneel

  "Recent een behandeling gehad zeer professioneel en keurig behandeld."

  Vriendelijk

  "Vriendelijke En Vooral Professionele therapeut."

  Voor de 1e keer door m’n rug gegaan en ging vrij sceptisch de afspraak in. Ik kwam strompelend binnen en ging met 60% verbetering naar buiten. De fysio(Erwin Boxman) stelde een paar vragen en had vrij snel in de gaten wat het moest zijn. Kortom: fantastisch goed geholpen.

  – Iris Roelse

  Blessure preventie en behandeling door een sportfysiotherapeut

  De beste manier om een blessure te behandelen, is door deze te voorkomen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De sportfysiotherapeut zal u wel zo goed mogelijk begeleiden en adviseren, zodat u kunt sporten zonder teveel van uw lichaam te vragen. Dit betekent vaak dat u niet minder moet gaan sporten, maar wel anders zult gaan sporten en belasten.

  Wanneer er toch sprake is van een blessure, dan kan de sportfysiotherapeut u helpen bij het herstel. Dit bestaat uit begeleiding tijdens het revalideren, het contact met andere zorgverleners en het helpen bij terugkeer naar het sporten.

  De sportfysiotherapeut helpt u niet alleen bij het herstel van uw enkel, knie of schouder. Het is net zo belangrijk dat u tijdens het herstel naar uw mogelijkheden blijft sporten. Zo blijven uw conditie en gezondheid op peil, ondanks dat u een blessure heeft.

  De sportfysiotherapeut kan u helpen te blijven bewegen tijdens een revalidatie.

  Sportfysiotherapie bij Fysio Rubroek

  Onze praktijk in Rotterdam heeft een passie voor sport. Wij bieden dan ook ondersteuning en begeleiding aan sporters van alle niveaus. Of u nu een topsporter bent of wanneer u pas net begint met sporten. Onze sportfysiotherapeuten begeleiden u graag bij het starten met sporten of juist bij het terugkeren na een blessure.

  U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via mail of telefoon wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt. Wij staan voor u klaar!

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   Goede praktijk

   Goede praktijk, goede organisatie. Fysiotherapeuten met veel kennis en kunde en die deze kennis ook met elkaar delen.

   Professioneel

   "Recent een behandeling gehad zeer professioneel en keurig behandeld."

   Vriendelijk

   "Vriendelijke En Vooral Professionele therapeut."

   verbergen